Delhaize x Van Moer Logistics

Lange termijn partnership

De samenwerking tussen Van Moer Logistics en Delhaize is gestart in 2011, toen de Antwerpse logistieke dienstverlener Delhaize’s eigen transportbedrijf Wambacq-Peeters te Zellik overnam. Het transportcontract wordt nu voor de derde maal verlengd, dit keer tot 2030.

“Van Moer Logistics is uitgegroeid tot een strategische transportpartner van Delhaize. Zij leveren ongeveer 20% van de dagelijkse transportcapaciteit," aldus Dirk Hautekeete*, Transport Director bij Delhaize.

Van Moer Logistics stelt gemiddeld 100 vrachtwagens en 150 chauffeurs ter beschikking die 24/7 voor Delhaize ingezet worden. “Onze chauffeurs pikken de Delhaize trailers op vanuit de distributiecentra te Zellik en Ninove en voeren deze uit naar de verschillende Delhaize filialen in België en Luxemburg. Het nieuwe contract focust op een flexibele dienstverlening, waarbij we extra capaciteit voorzien om het groeiende aantal winkels met zondagopening te ondersteunen,“ aldus Jo Van Moer, CEO en eigenaar bij Van Moer Logistics.

Daarnaast levert de logistieke groep sinds 2020 ook 40 bemande terminalvoertuigen die de trailerlogistiek in het distributiecentrum te Zellik verzorgen. Met deze jarenlange en intensieve partnership stelt Van Moer Logistics in totaal meer dan 200 mensen rechtstreeks voor Delhaize tewerk.

“Zo’n grote groep chauffeurs die in functie van dezelfde klant rijden vergt een goede opvolging en begeleiding. Onze chauffeurs moeten ook per filiaal specifieke instructies toepassen om ter plaatse correct en veilig te kunnen lossen en laden, want ook de retourvracht wordt door onze chauffeurs verwerkt,“ zegt Jo Van Moer, CEO en eigenaar bij Van Moer Logistics.


Verdere verduurzaming

“We willen ons transport stap voor stap duurzamer maken op een financieel en operationeel haalbare manier. Dat kan alleen op basis van een sterk partnership, en voor ons is Van Moer Logistic hiervoor een ideale partner,“ zegt Jonathan Van Dessel, Director bij Delhaize.

Enerzijds worden de chauffeurs persoonlijk begeleid om veilig en ecologisch te rijden, anderzijds wordt de truckvloot voortdurend gemoderniseerd.

Beide bedrijven dragen bovendien actief bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de Europese Unie. Om dat te bewerkstelligen wordt er als sinds 2020 gekozen voor LNG als transitietechnologie. Hierdoor kan de CO2-besparing oplopen tot zo’n 20%. Binnen hun strategisch partnership engageren Van Moer Logistics en Delhaize zich onderling om op permanente basis investeringen te evalueren in functie van de marktontwikkelingen.

In het eerste kwartaal van 2025 zal Van Moer Logistics 5 extra LNG wagens inzetten om de drukke stadscentra van Brussel, Gent en Antwerpen te bedienen. In totaal rijden er dan 34 LNG vrachtwagens voor Delhaize.

*Per 31 juli 2024 gaat huidig Transport Director bij Delhaize, Dirk Hautekeete, met pensioen. In de toekomst zal Jonathan Van Dessel deze rol verder opnemen.